De juiste garagedeur uitkiezen

Posted on Posted in wonen

Stel dat je al jarenlang altijd dezelfde garagedeur hebt gehad en je nu voor de keuze staat om een nieuwe deur voor de garage aan te schaffen. Welke moet je dan kiezen en wat zijn voor jou belangrijke punten om tot een besluit te kunnen komen? Allemaal vragen waar je goed over na moet denken voordat je tot aankoop overgaat. Anders kan het zomaar zijn dat je achteraf ontevreden bent over je aankoop. Om je alvast een beetje te helpen, geven we je enkele voorbeelden van aspecten waarover je kunt nadenken voordat je tot aanschaf van een nieuwe deur overgaat.

Wat verwacht je van een garagedeur?

Bovenstaande vraag zou de vraag moeten zijn die je jezelf stelt wanneer je begint met het oriënteren op de verschillende soorten garagedeuren. Nu denk je misschien alleen maar aan zaken zoals dat hij eenvoudig open en dicht moet kunnen gaan, maar er zijn wel degelijk meer relevante zaken. Mocht je na de zaken die we in dit artikel bespreken behoefte hebben aan meer advies? Dan raden wij je aan om een garagedeuren specialist te bezoeken om je vrijblijvend te laten informeren.

De veiligheid van de garagedeuropenslaande-garagedeuren

Wat verwacht je bijvoorbeeld op het gebied van de veiligheid van een garagedeur? Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat er een sensor wordt geïnstalleerd die waarneemt of er zich een voorwerp of een persoon tussen de deur en het grondoppervlak bevindt? Is het bijvoorbeeld ook de bedoeling dat bepaalde onderdelen (zoals bijvoorbeeld de veren van de garagedeur) van veiligheidsmaatregelen zijn voorzien, zodat de kans op ongelukken met deze onderdelen zo klein mogelijk wordt gemaakt? Er zijn namelijk een aantal fabrikanten die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en maatregelen hebben genomen door de kans op ongelukken met de garagedeur, en dan in het bijzonder op ongelukken met kinderen, zo klein mogelijk te maken.

Maar bij de veiligheid moet je niet alleen denken aan het gebruik van de deur, maar ook bijvoorbeeld aan de maatregelen die zijn genomen om een mogelijke inbraak te voorkomen. Heeft de deur bijvoorbeeld extra sloten? Zijn er extra sloten op een later tijdstip aan te brengen? Hebben de sloten die standaard bij de deur worden geleverd bepaalde eigenschappen waardoor ze een keurmerk dragen? Enzovoorts.

garagedeuren-van-houtHoe wil je de ruimte in de garage gaan gebruiken?

Een andere belangrijke vraag die we in dit artikel bespreken, is hoe je de ruimte in de garage wilt gaan gebruiken. Is het de bedoeling dat je de garage vooral als opslagruimte gaat gebruiken en wil je daardoor maximaal van de inhoud van de garage gebruik maken om zoveel mogelijk spullen op te bergen? Of wil je juist de garage snel in en uit kunnen? In het laatste geval is de keuze voor een zijdelingse garagedeur of een openslaande garagedeur waarschijnlijk snel gemaakt.

Hobby’s en garagedeuren

Wellicht breng je hobby’s niet snel in verband met garagedeuren, maar toch kunnen deze invloed hebben op de garagedeur die je uiteindelijk besluit aan te schaffen. Stel bijvoorbeeld dat je ervan houdt om aan je auto te sleutelen of dat je het leuk vindt om meubelen in de garage te maken. In dat geval is het erg fijn als in de koudere maanden de ruimte in de garage niet te koud en te tochtig is. Natuurlijk zul je moeten stoken, maar wist je dat er ook geïsoleerde garagedeuren op de markt verkrijgbaar zijn? Ideaal om de stookkosten lager te houden en het comfort te vergroten.

Garagedeuren en onderhoud

Het laatste punt dat we in dit artikel bespreken en dat je kunt meenemen bij de oriëntatie op de verschillende soorten garagedeuren, is het onderhoud aan de deur. Stel bijvoorbeeld dat je voor een houten garagedeur kiest. In dat geval is het belangrijk dat je realiseert dat een garagedeur van hout meer onderhoud vraagt dan een garagedeur die van aluminium is gemaakt. Immers, een houten deur dien je zo nu en dan te lakken en te verven en bij een aluminiumdeur is het slechts een kwestie van zo nu en dan de deur met een sponsje schoonmaken. Kortom, sta ook stil bij de vraag in hoeverre je onderhoud aan de garagedeur zou willen uitvoeren. Natuurlijk kun je het werk ook uitbesteden, maar wees je er dan wel van bewust dat je daar geld voor moet reserveren. Garagedeur onderdelen kopen is overigens iets waar je niet onderuit kunt. Immers, de onderdelen van de deuren slijten en dienen zo nu en dan vervangen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *